Γερμανικά

pexels-photo-25865

Η γερμανική γλώσσα ομιλείται από περισσότερους από 120 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και αποτελεί την επίσημη γλώσσα της Αυστρίας, της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου και του Λιχτενστάιν και γλώσσα εργασίας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, UNESCO, ΟΟΣΑ.

Γλώσσα του Goethe, του Nietzsche, του Brecht, του Kafka, του Freud, του Einstein, του Marx αλλά και του Bach, του Mozart, του Beethoven και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες από 270.000 γερμανόφωνες ιστοσελίδες και στο 1/5 των βιβλίων που εκδίδονται κάθε χρόνο διεθνώς.

Η Γερμανία ως πρώτη χώρα στην Ε.Ε. σε οικονομική δύναμη, με εξαιρετικά χαμηλό δείκτη ανεργίας και αναγνωρισμένα διεθνώς πανεπιστήμια αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τόσο στην εύρεση εργασίας όσο και σε επίπεδο σπουδών. Είναι επίσης κοινώς αποδεκτό ότι η γερμανική γλώσσα θεωρείται «κλειδί» για εκείνους που επιθυμούν να γίνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Τέλος, έχοντας αποδειχθεί τεκμηριωμένα ότι η γερμανική γλώσσα παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνική τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης, καθώς και ότι η γνώση της αγγλικής γλώσσας διευκολύνει στην εκμάθηση των Γερμανικών, αποτελεί ισχυρό αντεπιχείρημα σε όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι η γερμανική γλώσσα είναι δύσκολη.