Ισπανικά

church-994475_1920

Η Ισπανική γλώσσα είναι η περισσότερο συχνά ομιλούμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Κινέζικα, η δεύτερη πιο διαδεδομένη στον κόσμο και η τρίτη περισσότερο χρησιμοποιούμενη στο διαδίκτυο. Με πάνω από 450 εκατομμύρια ομιλητές σήμερα, αναμένεται μέχρι το 2050 να ομιλείται από τουλάχιστον 600 εκατομμύρια άτομα.

Μαθαίνοντας κανείς Ισπανικά αποκτά αυτομάτως «πρόσβαση» σε πλήθος ταινιών, σε αγαπημένα τραγούδια αλλά και σε αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου.

Παρέχει τη δυνατότητα σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να σπουδάσουν σε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια, όπως επίσης αποτελεί νούμερο 1 επιλογή των Ελλήνων στα προγράμματα ERASMUS.

Είναι γεγονός ότι η Ισπανική γλώσσα μετατρέπεται σταδιακά σε γλώσσα της παγκόσμιας οικονομίας, ιδιαιτέρως της ναυτιλίας και των εμπορικών συναλλαγών για αυτό και αποτελεί ισχυρό εφόδιο σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στο εξωτερικό, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς, ότι θεωρείται η επίσημη γλώσσα για πάνω από 22 χώρες παγκοσμίως.

Επίσης, δε θα μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός ότι ταξιδεύοντας κανείς σε Ισπανόφωνες χώρες ενώ μιλά Ισπανικά, είναι σε θέση να κατανοήσει βαθύτερα τον πολιτισμό και να αποκτήσει μια εμπειρία μοναδική.

Τέλος, οι ομοιότητες που παρατηρούνται στην Γραμματική, το Συντακτικό και τη Φωνολογία μεταξύ της Ισπανικής και της Ελληνικής γλώσσας, την καθιστούν εύκολη στην εκμάθησή της.