Λίγα λόγια για εμάς

Καλώς ήρθατε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κερατζάκη!

 

Ποιοι είμαστε

DSC_0173Είμαστε μια οικογένεια εκπαιδευτικών και βρισκόμαστε στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1971 με το ίδιο μεράκι και διάθεση να προσφέρουμε στο παιδί και το νέο τα απαραίτητα εφόδια που θα το συνοδεύουν στην υπόλοιπη επαγγελματική, και όχι μόνο, πορεία του.

Ποιοι είναι οι στόχοι μας

  • Να μετατρέψουμε το μάθημα περισσότερο ως μια ευχάριστη εμπειρία, ένα «ταξίδι» στην εκάστοτε χώρα και τον πολιτισμό της, και λιγότερο ως μια υποχρέωση και επιβολή. Για αυτό το λόγο αποφεύγουμε τη μετάδοση «ξερής γνώσης» και τον υπερβολικό φόρτο εργασιών στο σπίτι. Με κυρίαρχους στόχους τη μάθηση, τη διασκέδαση και την εμπειρία -μαζί πάντα με την πολύτιμη βοήθεια της τεχνολογίας- , επιβιβαζόμαστε σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι της γνώσης και της βαθύτερης επαφής με τους άλλους πολιτισμούς.
  • Να απολαμβάνει ο μαθητής μας υπηρεσίες και προσοχή ίδιες με αυτές ενός ιδιαίτερου μαθήματος. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε να έχουμε ολιγομελή τμήματα για να είμαστε σε θέση να αφουγκραστούμε καλύτερα τις ανάγκες του μαθητή, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να έχουμε συχνή επικοινωνία τόσο με τους γονείς όσο και τους ίδιους τους μαθητές.

 

Ο χώρος μας

11052415_970076343063378_1451755469163056416_o

Ένα παλιό οίκημα, 3’ μόλις λεπτά από το σταθμό του τραίνου στον Περισσό, αποτέλεσε για εμάς τον ιδανικό χώρο να υλοποιήσουμε το όραμα που είχαμε, να δημιουργήσουμε ένα ζεστό, οικείο και φιλόξενο περιβάλλον για τους μαθητές μας, κάτι περισσότερο σαν το σπίτι τους και λιγότερο ένα ακόμη ψυχρό και απωθητικό σχολείο.

Με πολύ μεράκι και αγάπη το γεμίσαμε χρώματα και λουλούδια, φροντίζοντας να παραμείνουμε σεμνοί και λιτοί τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς μας χώρους, ακολουθώντας όμως με συνέπεια τους κανόνες ασφαλείας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Οι αίθουσες, γεμάτες με έργα των μαθητών μας και με μικρά σουβενίρ και αντικείμενα από τις χώρες του εξωτερικού που έχουμε επισκεφτεί, καλύπτουν τον αρχικό μας στόχο. Να αισθανθούν οι μαθητές οικειότητα με τον χώρο και να τους μεταφέρουμε νοερά στην ξένη χώρα. Ταυτόχρονα επιμένουμε σε ολιγομελή τμήματα έτσι ώστε να επικεντρωθούμε στον κάθε έναν μαθητή ξεχωριστά.

Τέλος, στο Κέντρο μας υπάρχει δανειστική βιβλιοθήκη με κλασσικά έργα των κορυφαίων συγγραφέων από την εκάστοτε χώρα καθώς και πλούσιο υλικό από εφημερίδες και περιοδικά.