breakfast

Του breakfast το ανάγνωσμα

Και θα μου πεις ποιο breakfast. Είσαι Έλληνας, ξυπνάς 10 λεπτά πριν να φύγεις το πρωί για την δουλειά και το μόνο που κάνεις είναι να αρπάξεις έναν καφέ. Και μετά κατά τις 11 με 12 που το στομαχάκι αρχίζει τις πρώτες πενιές οι επιλογές σου κυμαίνονται ανάμεσα σε τυρόπιτα, σπανακόπιτα και κρουασάν ζαμπόν τυρί. Για να μην πω για το κουλούρι Θεσσαλονίκης και με πιάσει η συγκίνηση γιατί μου λείπει και μου λείπει πολύ.

Στην Αγγλία όμως τα πράματα είναι διαφορετικά. Έχεις ακούσει για το full english breakfast που έχει φαγητό για τις σωματικές ανάγκες που απαιτεί η οικοδομή. Αυγά, λουκάνικο (προσοχή το αγγλικό λουκάνικο είναι ελαφρώς ξενέρωτο και με περίεργη γεύση), τα beans με την κόκκινη σάλτσα και το μπεϊκον. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια ντοματούλα για το ξεκάρφωμα της υγείας. Και μετά είναι και τα σκραμπλ εγκς σε διάφορες παραλλαγές, τα σάντουιτς και τα άπειρα κεϊκ. Εν ολίγοις μιλάμε για ένα μπραντς απά αυτά που έχουν γίνει μόδα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Κάτι μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού που σε καλύπτει μέχρι το βράδυ. Σχεδόν όλα τα καφέ το σερβίρουν και ειδικά τα ΣΚ που ο κόσμος δεν δουλεύει, τα καφέ είναι γεμάτα.

Αν έρθεις στο Brighton να πας οπωσδήποτε στο Marmalade στο Kemptown, ένα από τα καλύτερα μαγαζιά για μπραντς. Λίγο πιο πάνω είναι και το σπίτι του Νικ Κέιβ και είναι θαμώνας. Αλλά πέρα από αυτό το αξιοθέατο αξίζει πολλά. Γιατί όσο και αν ακούγεται απίθανο, υπάρχει ζωή και μετά την τυρόπιτα.

 

Θέλεις να διαβάσεις περισσότερη Βασιλική;