Ποιοι είμαστε

ioanna

Ιωάννα Κερατζάκη
Διευθύντρια σπουδών-καθηγήτρια Αγγλικών

Ίσως η φράση της δασκάλας μου των Αγγλικών στην Α’ τάξη όταν με άκουσε να διαβάζω να ήταν καθοριστική για μένα «Μωρέ μπράβο, εσύ θα γίνεις σπουδαία!» Αυτός ο έπαινος με ακολούθησε στα μετέπειτα χρόνια θυμίζοντάς μου πόσο αγαπούσα τα Αγγλικά και ότι ίσως θα ήταν καλό να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Σήμερα νιώθω πραγματικά τυχερή που μπορώ και εξασκώ το επάγγελμα που αγαπώ και κυρίως που διδάσκω όπως θα ήθελα να με είχαν διδάξει οι καθηγητές μου. Δηλαδή η γλώσσα να είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό, την ιστορία, τις τέχνες, τις συνήθειες των ανθρώπων αυτών των οποίων τη γλώσσα διδάσκω. Για μένα ένα αγγλικό κείμενο δεν είναι ποτέ σκέτη γραμματική και αποστήθιση λεξιλογίου. Παραδίδω το μάθημα συνδυαζόμενο με τα πολιτιστικά στοιχεία που εμπεριέχει το κείμενο, γεγονός που τραβά το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών μου. Έτσι για παράδειγμα μέσα από τον Frankenstein μαθαίνω στους μαθητές μου τις μεγάλες αλήθειες της ζωής ή μέσα από το Sense and Sensibility αναλύουμε τους ανθρώπινους χαρακτήρες. Ως δασκάλα όμως νιώθω και υποχρεωμένη να ακούσω τους μαθητές μου και ίσως με τον λόγο μου να συμβάλω στο να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, με μια άλλη ματιά. Κυρίως όμως χαίρομαι γιατί μέσω της διδασκαλίας μου βοηθώ τους μαθητές μου να ανθίσουν όπως τα ωραία μου φυτά που σας υποδέχονται στην είσοδο του μικρού μου σχολείου.

giannis

Γιάννης Κερατζάκης
Καθηγητής Γερμανικών

Διδάσκω όπως θα ήθελα να με διδάσκουν, με γνώμονα δηλαδή το πάθος για τη μετάδοση της νέας γλώσσας ως μια μορφή πολιτισμού και ως έναν ολόκληρο καινούργιο κόσμο που ανοίγεται στον ορίζοντα του μαθητευόμενου.


maria_2

Ξανθή Κερατζάκη
Καθηγήτρια αγγλικών-ειδική παιδαγωγός

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν με ένα λογοτεχνικό βιβλίο στο χέρι και όπως ήταν φυσικό, αποφάσισα να ασχοληθώ με τη μελέτη της λογοτεχνίας και στις σπουδές μου. Τα Αγγλικά ήταν η μεγάλη μου αγάπη, καθώς έβρισκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την προοπτική του να μιλάω μια γλώσσα που θα ξεκλείδωνε τον μαγικό κόσμο του εξωτερικού. Σπούδασα Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο ΕΚΠΑ απ’ όπου και αποφοίτησα το 2009. Εξαιτίας της μεγάλης ευαισθητοποίησης που έχω σε θέματα αναπηρίας, ειδικεύτηκα στις Μαθησιακές Δυσκολίες και Προβλήματα Συμπεριφοράς αποκτώντας πιστοποιητικό Advanced Professional Diploma από το Edexcel. Μέρος των σπουδών μου ήταν και η πρακτική στο δημόσιο ειδικό σχολείο Ζεφυρίου, όπου ήρθα σε επαφή με αρκετά σοβαρότερα ζητήματα, όπως τον αυτισμό. Η πρακτική αυτή με ώθησε να διευρύνω περισσότερο τους ορίζοντές μου όσον αφορά την ειδική αγωγή και έτσι αποφάσισα να μετεκπαιδευτώ και να ειδικευτώ περισσότερο. Το αποτέλεσμα ήταν το Master of Arts in Special Educational Needs από το University of East London, ενώ η διπλωματική μου εργασία με τίτλο «Η εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας με βάση τη θεωρία του Gardner σε μαθητές κέντρων ξένων γλωσσών» παρουσιάστηκε στο 1ο πανελλήνιο συνέδριο σχολικής ψυχολογίας. Εργάζομαι στον χώρο 10 χρόνια, από την αρχή των σπουδών μου, και έχω αποκτήσει αρκετή εμπειρία τόσο στο ατομικό μάθημα όσο και στη διαχείριση της τάξης. Μεγάλη μου αγάπη και έμπνευση ήταν και εξακολουθούν να είναι οι μαθητές μου.


maria

Μαρία Κερατζάκη
Social media

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Οι πρώτες μου σπουδές στην Κοινωνιολογία έμελλε να μου καθορίσουν την κατεύθυνση με την οποία ήθελα να ασχοληθώ, αφού πάντα με γοήτευε η ιδέα να ψυχογραφώ τους ανθρώπους και να βλέπω «κάτω από την επιφάνεια». Ακολούθησαν οι σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών με εξειδίκευση στον τομέα του Marketing και των Κοινωνικών Δικτύων. Ο χώρος του Marketing αποτελεί για μένα έναν κλάδο όπου κανείς χρειάζεται να εμβαθύνει και να αφουγκραστεί τη ψυχολογία του κόσμου για να μπορέσει να τον «αγγίξει» επί της ουσίας αλλά και να του «εκμαιεύσει» τυχόν ανάγκες και επιθυμίες. Είναι ένας διαρκώς μεταβαλλόμενος και εξελισσόμενος κλάδος, όπως και ο ίδιος ο άνθρωπος, γεγονός που τον καθιστά ιδιαιτέρως χαοτικό αλλά και ταυτόχρονα τρομερά ενδιαφέροντα.


sofiana

Σοφιάνα Μηλιωρίτσα
Σύμβουλος ψυχικής υγείας

Ονομάζομαι Μηλιωρίτσα Σοφιάνα και γεννήθηκα το 1975 στην Αθήνα.  Εργάζομαι ως Προσωποκεντρική Σύμβουλος και Καθηγήτρια Ψυχολογίας. Είμαι μητέρα του Αριστείδη.

Σπουδές

ΜΑ in Clinical Counseling Psychology, La Salle University, PA

PGDip  in Person-centred Counseling, University of Strathclyde, UK

CertifiedTrainer στη Μέθοδο ThomasGordon “Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα”

MSc ADMIS, London School of Economics (LSE), UK

ΒΑ  ΕΜΜΕ, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Εργασία

Εργάζομαι  ιδιωτικά ως Προσωποκεντρική Σύμβουλος  &  Διευκολύντρια σε Ομάδες Γονέων ενώ διδάσκω τα τελευταία 7 χρόνια μαθήματα Ψυχολογίας για τα Πανεπιστήμια SUNY-EmpireStateCollege και GreenwichUniversityστο NewYorkCollege.

Ενδεικτικά μαθήματα:

  • Εισαγωγή στην Ψυχολογία
  • Ψυχοπαθολογία
  • Αναπτυξιακή Ψυχολογία
  • Θεωρίες Συμβουλευτικής
  • Προσωπική & Επαγγελματική Ανάπτυξη

Δημοσιεύσεις

Milioritsa, S. (2010) The Roma of Metaxourgeion: Unwinding the thread of their professional odyssey. In ELESYP International Conference Proceedings: Modern challenges and career counseling & guidance. Athens: ELESYP.

Μέλος Επιστημονικών Εταιρειών

Mέλος της Διεθνούς Εταιρείας Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής & Βιωματικής Ψυχοθεραπείας.

Υποτροφίες- Βραβεία

Για τις προπτυχιακές μου σπουδές έλαβα ακαδημαϊκές υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)

Για τις μεταπτυχιακές μου σπουδές έλαβα ακαδημαϊκή υποτροφία από το LondonSchoolofEconomics (LSE)

Βραβείο Καλύτερης Διδάσκουσας στον Τομέα της Ψυχολογίας για το έτος 2012-2013 από το NewYorkCollege

smilioritsa.gr


danai

Δανάη Ροϊδου
Φωτογραφία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Με κέρδισαν οι νομικές σπουδές, αλλά όχι το επάγγελμα του δικηγόρου. Οι γονείς μου διέκριναν σε μένα από νωρίς μία κλίση προς τις τέχνες, με αποτέλεσμα από πολύ μικρή να πάρω μαθήματα ζωγραφικής και πιάνου. Η τελευταία μου δουλειά στην Ελλάδα ήταν σε τμήμα εξαγωγών φαρμακευτικής εταιρίας, όπου διαπίστωσα πόσο πολύ με συναρπάζει η επικοινωνία με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αν αγαπώ κάτι πολύ, είναι να ανακαλύπτω πάντα κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και μου αρέσουν τα ταξίδια. Η σχέση μου με τη φωτογραφία προέκυψε σχεδόν αυτόματα, όταν έλαβα ως δώρο μία μηχανή. Φωτογραφίζοντας, έμαθα να εκτιμώ την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής, την φευγαλέα ομορφιά των στιγμών της. Ικανοποίηση για μένα είναι όταν οι φωτογραφίες μου βγάζουν κάτι οικείο στο θεατή και τον κάνουν τα ταυτίζεται με τα συναισθήματα και την ενέργεια που αυτές βγάζουν.

Danae Roidou Photography


18237983_10154772028668542_8117188971764475546_o

Βασιλική Κουλούρη
Αρθρογράφος

Πρώην διαφημίστρια που τον τελευταίο και κάτι χρόνο κάνω ένα διάλειμμα από την δουλειά. Είμαι full time housewife και παρατηρώ στενά την ζωή στην Αγγλία.

Επιστροφή